Hívás Térkép

Elektromos kazánok

Digitálisan állítható teljesítmény 3 – 15, vagy 3 – 18 kW határok között. A fűtendő épület energia igényéhez pontosan illeszthető kazán teljesítmény beruházási költség megtakarítást jelent.

Nem szükséges nagy teljesítmény lekötés után fizetni a hálózat fejlesztési díjat.

Lehetséges szabályozási módok.

  • Állandó előremenő víz hőmérséklet beállítással
    • Radiátoros fűtéshez max. 100°c előre menő víz hőmérsékletig
    • Padlófűtéshez max. 50 °c előre menő víz hőmérsékletig, beépített biztonsági hőmérséklet határolóval.
  • Szabályozás helyiség termosztáttal.
  • Időjárás függő szabályozás külső hőmérséklet érzékelővel, változó előre menő víz hőmérséklettel. (digitális szabályozásba integrálva)
  • Fagyvédelmi beállítás.
  • Legionella védelem.

A készülékek minden üzemmódban TRIAK technológiával vezérelt ÁRAM MODULÁLT teljesítmény szabályozással üzemel.

A folyamatosan digitálisan szabályozott, a szükséges teljesítményhez modulált áram felvétel, az ON – OFF szabályozással ellentétben takarékos áram felhasználást eredményez, és kíméli az elektromos hálózatot.

MATTIRA CMX15i és CMX18i - Fűtés és használati melegvíz

MATTIRA CMX15i és CMX18i - Fűtés és használati melegvíz

A Gabarrón MATTIRA CMX18i és CMX15i elektromos kazánok víz keringető központi fűtést biztosítanak standard radiátorrendszerrel (vagy egy speciális készlettel padlófűtést), illetve meleg vizet (ACS) egy beépített, nyomás alatt lévő tartályon keresztül.

A felhasználó digitális kezelőtáblán állíthatja be a fűtés és a meleg víz kívánt hőmérsékletét. A moduláris fűtőrendszer lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet beállítását és a gazdaságos működést. Ehhez külső szoba termosztátra van szükség. A készülék a központi fűtéshez szükséges valamennyi részegységet tartalmazza.

A fűtés és a meleg víz szolgáltatás egymástól függetlenül működnek, de soha nem egyszerre, elsőbbsége mindig a meleg víznek van.


MATTIRA MAS15 és MAS18 - Fűtés

MATTIRA MAS15 és MAS18 - Fűtés

A Gabarrón MATTIRA MAS18 és MAS15 elektromos kazánok víz keringető központi fűtést biztosítanak standard radiátorrendszerrel (vagy egy speciális készlettel padlófűtést).

A teljesítmény 2-től 18kW-ig terjed. A maximális teljesítmény a rendszer kalóriaszükséglete, illetve az elektromos hálózatnak megfelelően állítható be. Háromfázisú 3x400V+N vagy egyfázisú 230V~on működnek (a gyárban egyfázisú maximum 12kW-os teljesítményre állítják be).

A felhasználó digitális kezelőtáblán állíthatja be a kívánt hőmérsékletet. A moduláris fűtőrendszer lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet beállítását és a gazdaságos működést. Ehhez külső szoba termosztátra van szükség. A készülék a központi fűtéshez szükséges valamennyi részegységet tartalmazza.


Kiegészítők - TA3 típusú termosztát

Kiegészítők - TA3 típusú termosztát

Ha a Gabarrón elektromos kazánt megfelelő termosztáttal párosítjuk, akkor maximális energiahatékonyságot és jelentős fogyasztáscsökkenést érhetünk el.